Jeroen de Ruig

Jeroen de Ruig

Initiatief wordt altijd beloond

Jeroen de Ruig

Al bijna 30 jaar is Jeroen actief als business consultant en projectleider in ICT-gerelateerde verandertrajecten. Jeroen heeft veel landelijke ICT-projecten geleid en is met zijn brede interesse en ervaring in staat op veel gebieden advies te geven.

“Ik ben een projectenmens. Ik werk graag in teamverband aan een oplossing voor een, bij voorkeur, ingewikkeld of uitdagend vraagstuk of probleem. Daarbij vervul ik graag de rol als projectleider, maar ook als consultant lever ik graag een bijdrage aan de te behalen doelstellingen.

Ik ben politicoloog en bestuurskundige, mede hierdoor heb ik een voorliefde voor projecten in het maatschappelijk veld. Projecten die bijdragen aan het verbeteren van de maatschappij geven mij extra energie en motivatie.

Ik zorg als projectleider voor een goed team (waarin de benodigde disciplines vertegenwoordigd zijn), structuur en goede sfeer. Mijn overtuiging is dat een goede teamgeest essentieel is bij het behalen van het resultaat. Mijn ervaring stelt mij in staat om de risico’s te benoemen en daarop te anticiperen.

Ik heb veel opdrachten gedaan in het sociaal domein op het gebied van digitale dienstverlening en procesoptimalisering. Altijd met als doel de dienstverlening te verbeteren, vaak met behulp van digitalisering en online dienstverlening. Ook heb ik ervaring met het ontwikkelen van monitoren. Monitoring geeft inzicht in de resultaten en voortgang om te komen tot een gewenst doel.

Mijn werk doe ik met veel enthousiasme. Ik hecht veel belang aan persoonlijk contact, betrekken en informeren. Ik werk graag Agile, dit dwingt je om gestructureerd, in afstemming en cyclisch tot stapsgewijze resultaten te komen.

Ik volg diverse netwerkbijeenkomsten en geef ook regelmatig presentaties tijdens deze bijeenkomsten. Ik laat mij graag coachen en coach zelf ook graag anderen. Hierdoor blijf ik mij ontwikkelen in mijn vakgebied.

Buiten het werk sport ik graag (wielrennen, schaatsen en wandelen). Ik ben trainer en coach van de voetbalteams van mijn beide zonen. Daarnaast ben ik graag omringd door vrienden, familie en kennissen onder het genot van lekker eten en een goed glas wijn.”

Menu