Maarten Kuiper

Maarten Kuiper

Strategische inzet van ICT

Maarten Kuiper

Hoe kunnen organisaties gebruikmaken van de strategische voordelen van ICT? Dat is de centrale vraag in alle opdrachten die ik uitvoer. Als adviseur help ik organisaties bijvoorbeeld met het opstellen van een IT strategie of digitale strategie. Als project- en programmamanager help ik organisaties met het realiseren van complexe projecten en programma’s waar de inzet van technologie centraal staat.

In opdrachten lever ik een bijdrage door mijn kennis van technologie te combineren met een bedrijfskundige achtergrond en een fascinatie voor het beter laten werken van organisaties. Ik realiseer verandering door mensen binnen organisaties samen te laten werken aan het behalen van resultaten. Ik word door opdrachtgevers gewaardeerd om mijn analytisch vermogen en pragmatische aanpak.

De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in tientallen organisaties, vooral in de sectoren onderwijs, zorg en (semi-)overheid. Ik heb onder andere gewerkt voor Gemeente Amsterdam, ID College, Kennisnet, Rijksmuseum, SURFnet, Vilans, VO-content, VUmc, Zorginstituut Nederland.

Naast mijn werk als adviseur, project- en interimmanager ben ik docent Informatiemanagement bij de Business School Nederland en lid van de Raad van Toezicht van Bink Kinderopvang en ROC Aventus.

Cases en blogposts van Maarten

Menu