Willem-Jan Swiebel

Benutten van data in organisaties

Willem-Jan Swiebel

Datagedreven werken je eigen maken als organisatie is een grote opgave. Eén die verder gaat dan maandelijkse managementrapportages. Steeds meer gaat het om de waarde die data kan toevoegen aan verschillende functies en niveaus binnen de organisatie.

Wat zijn de uitdagingen die mijn organisatie tegenkomt als we data niet alleen strategisch, maar ook tactisch en operationeel willen benutten? Hoe ontstijg ik stuur- en verantwoordingsinformatie? Wat vraagt deze nieuwe werkwijze van mijn medewerkers? Hoe kom ik aan de juiste informatie? Allemaal relevante vragen voor datagedreven werken.

Het vinden en benutten van data, dat is wat mij interesseert en waarmee ik mij dagelijks bezighoud. Eerdere ervaring deed ik op bij verschillende organisaties, variërend van onderwijs (middelbaar tot universitair), tot retail en logistiek. Oftewel: een zeer brede ervaring van voorspelmodellen voor studiesucces tot supply chain analytics. Daarbij vervulde ik de rol van technisch projectleider en analist. Voorheen richtte ik mij op het ontwerpen en bouwen van datamodellen en dashboards. Tegenwoordig ligt mijn focus meer op datageletterdheid, datagedreven werken en onderzoeken.

Als adviseur heb ik een praktische, pragmatische insteek. Ik neem opdrachtgevers mee in de verschillende mogelijkheden en kijk naar wat haalbaar is. Naast de oplossing richt ik mij ook op het meenemen en ontwikkelen van de organisatie. Een opdracht is voor mij een succes als er nieuwe inzichten ontstaan uit de data en de vervolgstap gezet kan worden.

Naast mijn werk als adviseur maak ik graag tijd vrij voor het sleutelen aan mijn oldtimer, het bouwen van maatwerkmeubels en het verbouwen van mijn eigen huis.

Cases en blogs van Willem-Jan

Niets gevonden.

Menu