Migiel Gloudemans

Samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken

Migiel Gloudemans

Bij alles wat ik doe in mijn werk staat mijn geloof dat technologie ons kan helpen maatschappelijke vraagstukken centraal. Ik ben ervan overtuigd dat niemand die vraagstukken alleen kan beantwoorden; samenwerken is hiervoor cruciaal. In mijn werk richt ik mij op coalitievorming en samenwerking om resultaten te behalen in een complexe omgeving.

Ik word veelal gevraagd om samenwerking tot stand te brengen binnen of tussen overheden, vaak voor complexe opgaven voor de inzet van technologie. Daarbij handel ik vanuit de brede verantwoordelijkheid van de organisatie. Dat doe ik binnen rollen als opgave-, interim- of programmamanager, strategisch adviseur, directeur-bestuurder en kwartiermaker. Ik heb mijn ervaring opgedaan bij onder andere provincies Flevoland, Overijssel, Fryslan en Zuid-Holland, Wigo4it, Dimpact, PinkRoccade, Twynstra Gudde, Gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte en Avans Hogeschool. Bij deze organisaties hield ik mij vooral bezig met de onderwerpen digitale dienstverlening, informatiemanagement, door organisaties gedeelde diensten en voorzieningen, strategieontwikkeling en -realisatie en innovatie.

Mijn stijl is er één van samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en initiatief tonen. Kennis, ervaring en potentie in de organisatie combineer ik met mijn eigen expertise. Opdrachtgevers waarderen mij om mijn optimistische en nuchtere manier van benaderen, zonder voorbij te gaan aan complexiteit. Ook krijg ik vaak terug dat ik een rustige manier van communiceren heb waarbij ik een goede luisteraar ben en op een constrieve manier feedback kan geven. Ik ben resultaatgericht, een enthousiaste starter, koersvast in staat om mensen en inhoud te verbinden. Mijn aanpak kenmerkt zich door experimenteren, leren en gaandeweg aanpassen door gebruik te maken van de dynamiek van de organisatie. Soms overheerst daarbij mijn logica, andere keren mijn intuïtie.

Naast mijn werk doe ik graag iets op 2 wielen: ik stap dan op de racefiets of de mtb, of ga een weekend toeren op de motor. Als ik thuis ben werk ik graag in de tuin.

Cases en blogs van Migiel

Menu