Michiel Rutjes

Waarderen van complexiteit

Michiel Rutjes

Michiel is een organisatieadviseur die veranderingen in beweging krijgt door verschillende werelden bij elkaar te brengen. Hij werkt op het raakvlak van organisatieverandering, technologie en zorg, en kan het verschil maken om duurzame verandering te realiseren. Als het gaat om organisatieverandering doorziet Michiel met een kritische blik snel de complexe processen in organisaties. Samen met de betrokkenen brengt hij concrete en creatieve ideeën voor verbetering tot leven. Op technologisch vlak is hij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Het continu leggen van de verbinding met de praktijk en de mensen die met de technologie werken staat daarbij altijd voorop.

Om een organisatie verder te helpen is het belangrijk om als adviseur niet “het stuur over te nemen”. Michiel steekt graag met veel energie de handen uit de mouwen, en weet wat daarvoor het juiste moment is. Zijn doel is dan ook altijd om uiteindelijk weer een stap opzij te zetten en een gezonde en sterke organisatie achter te laten. Bij deze aanpak legt Michiel ook de verbinding tussen de meest recente wetenschappelijke inzichten en de dagelijkse praktijk. Naast zijn werk, promoveert hij op het onderwerp de systemische aanpak van complexe vraagstukken in organisatieverandering. Deze unieke combinatie geeft iedere opdracht waaraan hij werkt een extra voorsprong.

Door zijn ervaring als vrijwilliger, zorgverlener en adviseur in de zorg kent hij alle facetten van deze sector, en brengt disciplines en partijen samen om uitdagende vraagstukken aan te pakken.

Cases en blogs van Michiel

Menu