Femke van Oorschot

Femke van Oorschot

Gebruikers en omgeving verbinden

Femke van Oorschot

Onze samenleving is constant in beweging. Deze dynamiek zorgt ervoor dat mogelijkheden en behoeften steeds veranderen. Het vraagt een scherpe en frisse blik om de kansen die hieruit volgen te signaleren en erop in te springen. Dat is niet altijd even makkelijk. 

Als adviseur bij Wielinq ondersteun ik organisaties daarbij, op een creatieve en analytische manier. Daarvoor help ik de organisatie naar binnen en buiten te kijken bij het doorgronden en analyseren van complexe vraagstukken en processen. Om dit vervolgens te vertalen naar concrete kansen en concepten. Dit doe ik op een mensgerichte manier met respect voor de omgeving en bestaande verhoudingen. 

Ik ga doelgericht en enthousiast te werk; daarmee zorg ik voor beweging en vernieuwing. Daarbij richt ik mij op innovatie, strategisch vooruitkijken en verandermanagement. 

Voor Wielinq werkte ik in diverse opdrachten en projecten aan digitalisering en innovatie door onder andere: 

  • de innovatieomgeving van het Rijksmuseum mee op te zetten
  • samen met DEN en Cultuur+Ondernemen de cultuursector te helpen om instrumenten te ontwikkelen die bijdragen aan digitale innovatie
  • als projectsecretaris SIVON te ondersteunen tijdens de Corona-crisis om laptops beschikbaar te stellen voor les op afstand, in opdracht van het Ministerie van OCW
  • een playbook over 5G en open innovatie te ontwikkelen voor het Futurelab van T-Mobile
  • met de Gemeente Den Haag te bouwen aan het Digital Competence and Education Center

Ik houd van actie en bijt mij graag vast in een uitdagend project. Daarbij denk ik graag buiten de lijntjes. Mijn inzichten en ideeën vertaal ik in o.a. een gedragen aanpak, projectplan of visualisatie, passend bij de context en omgeving. Opdrachtgevers waarderen mij om mijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en omgevingssensitiviteit. 

Buiten werk houd ik van buiten zijn, lekker eten en drinken en gezelligheid. Als het kan trek ik er dan ook graag op uit om dit met elkaar te combineren en nieuwe dingen te ontdekken. 

Cases en blogs van Femke

Menu