Interim CIO bij DELA België

We werken ook samen met Belgische opdrachtgevers aan mooie opdrachten. Naast een opdracht voor de Haven van Antwerpen-Brugge hebben we ook meerdere opdrachten uitgevoerd voor DELA België.

Door het plotselinge wegvallen van de CIO voor DELA België was Sandra Schellekens (CEO*), per direct op zoek naar iemand die kon invallen. Niet per se om ‘op de winkel te passen’, maar iemand die met een frisse blik van buiten ook kon helpen om de IT van DELA België naar een volgend niveau van volwassenheid te brengen. Onze collega Cor Broekhuizen was beschikbaar om die rol in te vullen.

Cor Broekhuizen over de opdracht

“Ik had al vaker voor DELA Nederland gewerkt en met veel plezier. Dat geldt voor meer collega’s bij Wielinq. Er ligt een mooie werkrelatie tussen DELA en Wielinq.

Voor mij persoonlijk was het de vraag of ik ook in de mooie Belgische cultuur succesvol zou kunnen zijn en tot resultaat zou kunnen komen. Mijn aanname (vooroordeel?) was dat het daar toch net even anders zou werken. Ik had net mijn opleiding tot corporate antropoloog afgerond en ben altijd nieuwsgierig geweest naar cultuur en gedrag in organisaties. Ondanks de reisafstand was dit voor mij een mooie gelegenheid dit weer eens in de praktijk te brengen.”

Resultaat

Gedurende het jaar zijn heel wat stappen gemaakt op het gebied van meer synergie tussen de landen waarin DELA opereert, business-/IT-integratie, portfoliomanagement, agile werken, visueel management (Obeya) en de relaties met externe leveranciers.

Uiteraard is dit allemaal niet ‘af’. Het vinden en inwerken van een goede opvolger was daarom ook erg belangrijk om de ingeslagen koers te behouden en verder door te zetten.

Meer weten over hoe wij organisaties helpen? Neem contact op met Cor

CEO DELA België Sandra Schellekens:

Cor heeft in een jaar tijd de afdeling een grote stap laten maken op het gebied van professioneel IT-beheer en ontwikkeling. Speciaal lag de nadruk op de samenwerking met de business en het aansturen van externe partijen. Cor is zeer daadkrachtig, heeft een duidelijke visie en brengt veel ervaring mee. Bovendien is het prettig werken met Cor als persoon, hij zoekt op de juiste momenten afstemming en staat open voor discussie en overleg.

Lees ook Digitalisering in de Haven van Antwerpen-Brugge een andere mooie opdracht in België.

*Inmiddels is Sandra benoemd tot bestuursvoorzitter van DELA

Meer lezen

Menu