Vacature: adviseur digitalisering en innovatie in het onderwijs

Wil jij ook werken aan impactvolle opdrachten in het onderwijs? Kom met ons het onderwijs helpen digitaliseren, innoveren en anders organiseren.

Dit is je werk

Als adviseur bij Wielinq werk je voor opdrachtgevers in verschillende sectoren zoals onderwijs, zorg, cultuur en overheid. Voor deze vacature geldt een sterke focus op het onderwijs, maar je staat open voor opdrachten in andere sectoren. Binnen het onderwijs werkt Wielinq onder andere voor onderwijsorganisaties in alle sectoren (VO, PO, MBO, HBO en WO), voor sectororganisaties (zoals de PO-raad, VO-Raad, Kennisnet, SIVON) én voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Met je werk draag je bij aan opdrachten die bijvoorbeeld gaan over:

 • verhoging van de kwaliteit van onderwijs door slim gebruik van digitale technologie;
 • samenwerking binnen de sector op belangrijke thema’s zoals digitale leermiddelen, open digitaal leermateriaal en datagedreven onderwijs;
 • implementatie van ICT-systemen zowel in het primaire onderwijsproces als in ondersteunende processen;
 • ontwikkeling van afdelingen en teams in onderwijsorganisaties;
 • kennisdeling over digitalisering binnen de sector.

Je bent betrokken bij het hele adviesproces. Jouw werk bestaat onder meer uit het schrijven van offertes, het plannen en uitvoeren van bijeenkomsten en workshops, het uitvoeren van analyses, het leiden van projecten, het opstellen van adviezen en het presenteren daarvan. Je doet dit meestal in een team met één of meerdere collega’s.

Dit zijn wij

Wielinq is een bureau van slimme en vrolijke professionals die complexe vraagstukken in beweging krijgen met frisse energie, deskundigheid en verbinding.

Wij helpen onze opdrachtgevers met advisering over concrete vraagstukken (organisatieadvies), realisatie van opgaven (projecten en programma’s), tijdelijke aansturing (interim management), ontwikkeling van kennis en vaardigheden (training en borging van kennis). In veel opdrachten spelen digitalisering en innovatie een rol, maar het gaat altijd over het realiseren van verandering.

Enkele collega’s over werken bij Wielinq:

“Bij Wielinq kan ik mij ontwikkelen tot de adviseur die ik wil zijn. Door de ruimte en hulp van Wielinq kan ik impactvolle opdrachten doen die goed passen bij mijn energie en creativiteit. ” – Femke van Oorschot

“Ik werk graag bij Wielinq omdat ik de vrijheid heb om te ondernemen en te werken op mijn eigen manier, terwijl ik tegelijk ontzettend goed ondersteund wordt door mijn collega’s en het bedrijf.” – Michiel Rutjes

Dit bieden we je

 • Een werkweek van 24-40 uur per week, afhankelijk van jouw wensen.
 • Een bruto maandsalaris van 3500-5000 euro bruto afhankelijk van je ervaring in het onderwijs én als (extern) adviseur.
 • Veel ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Door sparring met collega’s, interne en externe kennissessies en een opleidingsbudget van 2500 euro per jaar.
 • Deelname aan een collectieve pensioenregeling waarvan de premie door Wielinq wordt betaald.
 • Alle medewerkers van Wielinq delen in gelijke mate in de winst van Wielinq.
 • We organiseren met elkaar regelmatig activiteiten naast onze opdrachten, zowel inhoudelijk (kennisdelingssessies en boekbesprekingen) als sociaal (borrels en uitjes).
 • Je werkt op locatie bij onze opdrachtgevers, vanuit huis of op ons kantoor in Creative Valley in Utrecht. Je hebt veel vrijheid, deelt je eigen tijd in en bepaalt dus zelf waar en wanneer je werkt.
 • Met onze regeling voor bedrijfsfitness heb je fiscale vrijstelling voor je abonnement bij de sportschool.
 • Een elektrische leaseauto én een NS-Business Card, laptop en telefoon zijn uiteraard geregeld.

Dit neem je mee

Welke competenties heb je?

 • Je wilt impact creëren, bent optimistisch, analytisch én actiegericht, open en persoonlijk. Dit uit zich in jouw interactie met anderen én jouw manier van werken.
 • Je kent jouw eigen profiel als adviseur, je weet wat je eigen kwaliteiten zijn en in welk type opdrachten en omgevingen je tot je recht komt.
 • Je bent in staat om complexe vraagstukken snel te doorgronden.
 • Je bent alert op vragen in jouw netwerk waar jij en/of collega’s binnen Wielinq aan bij kunnen dragen.
 • Je bent iemand die naast het uitvoeren van opdrachten een actieve bijdrage wil leveren aan de positionering en groei van Wielinq. Je wilt je hier samen met collega’s voor inzetten en voelt je hier verantwoordelijk voor.

Welke ervaring heb je?

 • Je hebt meerdere jaren ervaring in een interne of externe adviserende rol.
 • Je kent het onderwijs, spreekt de taal van het onderwijs en hebt ervaring met de rol van digitalisering in en voor het onderwijs.
 • Je hebt een brede algemene interesse gecombineerd met een fascinatie voor digitale technologie en de impact ervan op organisaties. Je weet wat het betekent voor organisaties om te veranderen en vernieuwen.
 • Je hebt een professioneel netwerk van relaties en (oud-)opdrachtgevers in de sectoren waar wij als Wielinq actief zijn en je onderhoudt actief contact met dit netwerk.

Inclusief en divers

We vinden het belangrijk dat iedereen zich binnen Wielinq betrokken en gewaardeerd voelt. Niet ondanks, maar dankzij de verschillen tussen mensen. In een aantal opzichten zijn we nog niet een hele diverse organisatie en dat vinden we jammer. Wij geloven namelijk in de kracht van diversiteit. We nodigen je van harte uit om jouw unieke perspectief toe te voegen aan Wielinq en onze opdrachtgevers.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden over deze vacature? Solliciteer direct! Wil je reageren? Stuur je profiel en motivatie naar Nathalie Vermeeren (nathalievermeeren@wielinq.nl). Ook voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Nathalie.

Heb je een vraag over de inhoud van de functie? Bel gerust met Saskia Gierveld-Ruisch: op 06 1271 1928.

Volgen

Wil je op de hoogte blijven van ons bedrijf en andere vacatures? Volg ons op LinkedIn of Instagram.

Meer lezen

Menu