Gezocht: adviseur digitalisering en innovatie in het onderwijs

Wij worden steeds vaker benaderd door bestaande en nieuwe opdrachtgevers in het onderwijs om hen te helpen met digitaliseren, innoveren en anders organiseren. Daarom breiden wij ons team uit en zijn wij op zoek naar een adviseur digitalisering en innovatie die samen met ons wil werken aan impactvolle opdrachten in het onderwijs. 

Wie we zijn en wat we doen 

Wij zijn Wielinq. Een bureau van slimme en vrolijke professionals die complexe vraagstukken in beweging krijgen en mensen enthousiast maken. 

Wielinq helpt organisaties digitaliseren, innoveren en anders organiseren. Dat doen we vooral voor organisaties in de sectoren onderwijs, zorg, cultuur en overheid. Onze opdrachten lopen uiteen van het ontwikkelen van een digitale strategie, het adviseren over de nieuwe inrichting van een IT afdeling, tot het managen van implementaties van nieuwe systemen. Maar ook het vormgeven van samenwerkingen, adviseren over organisatieontwikkeling en het opzetten van nieuwe slimme diensten en producten. Wij helpen onze opdrachtgevers met adviseren over concrete vraagstukken (organisatieadvies), realiseren van opgaven (projecten en programma’s), tijdelijke aansturing (interim management), ontwikkeling van kennis en vaardigheden (coaching, training en borging van kennis). In al onze opdrachten spelen digitalisering en technologie een belangrijke rol. 

De inzet van digitale technologie, de noodzaak om in te spelen op veranderende klantbehoeften of wetgeving en de wens om meer te werken in netwerken en ecosystemen. Allemaal voorbeelden van organisatievraagstukken van nu. We begrijpen dat hiervoor meer nodig is dan alleen inhoudelijke expertise. Sterker nog, we geloven dat stevige ervaring, frisse energie en hart voor jouw organisatie nodig zijn om de gewenste verandering te realiseren. Met onze energieke aanpak zorgen we ervoor dat mensen in de organisatie zelf voorop lopen in de verandering. Want alleen dan bereik je een duurzaam resultaat. 

Adviseur digitalisering en innovatie in het onderwijs

Als adviseur bij Wielinq werk je voor meerdere opdrachtgevers in verschillende markten, maar met een sterke focus op de onderwijsmarkt (VO, PO, MBO, HO, WO). We werken voor schoolorganisaties en onderwijsinstellingen in alle sectoren, voor sectororganisaties zoals de PO-raad, VO-raad, Kennisnet en SIVON en voor het ministerie van OCW. Als adviseur bij Wielinq ben je betrokken bij het hele proces. Van het schrijven van offertes, het plannen en uitvoeren van bijeenkomsten en workshops, tot het uitvoeren van analyses, het leiden van projecten, het opstellen van adviezen en het presenteren daarvan. Je doet dit meestal in een team met één of meerdere collega’s. 

“Wat telt, is de inzet die je toont en het resultaat dat je daarmee boekt als bijdrage aan het geheel.”

Wat we van jou verwachten 

  • Een achtergrond in bedrijfs-, bestuurs-, onderwijs- of informatiekunde is mooi meegenomen. Belangrijker vinden wij dat je een brede algemene interesse combineert met een fascinatie voor digitale technologie en de impact ervan op organisaties. Je weet wat het betekent voor hun vermogen om te veranderen en vernieuwen.
  • Je hebt meerdere jaren ervaring in een interne of externe adviserende rol. Door deze praktijkervaring en door training en opleiding heb je de vaardigheden ontwikkeld die je tot een goede adviseur maken. Je kent jouw eigen profiel als adviseur, je weet wat je eigen kwaliteiten zijn en in welk type opdrachten en omgevingen je tot je recht komt.
  • Je kent het onderwijs, spreekt de taal van het onderwijs en hebt ervaring met de rol van digitalisering in en voor het onderwijs.
  • Je hebt een professioneel netwerk van relaties en (oud-) opdrachtgevers in de sectoren waar wij als Wielinq actief zijn en je onderhoudt actief contact met dit netwerk. Je bent alert op vragen in dit netwerk waar jij als adviseur en/of collega’s binnen Wielinq aan bij kunnen dragen.
  • Je wilt impact creëren, bent optimistisch, actiegericht, open en persoonlijk. Dit uit zich in jouw interactie met anderen én jouw manier van werken.
  • We zijn een adviesbureau met duidelijke ambities op het gebied van positionering en groei. We zoeken iemand die hier naast het uitvoeren van  opdrachten een actieve bijdrage aan wil leveren en zich hier samen met collega’s verantwoordelijk voor voelt.

Wat wij jou bieden 

Wij bieden je een inspirerende en afwisselende werkomgeving waarin je veel vrijheid hebt én waar je grote impact hebt op de resultaten die wij voor onze opdrachtgevers realiseren. Bij Wielinq doe je ervaring op bij organisaties in uiteenlopende sectoren en is de leercurve steil. Je werkt op locatie van onze opdrachtgevers, vanuit huis of op ons inspirerende kantoor in Creative Valley in Utrecht. Je deelt je eigen tijd in en bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat telt, is de inzet die je toont en het resultaat dat je daarmee boekt als bijdrage aan het geheel. We bieden een goed salaris en arbeidsvoorwaarden die passen bij dit vak en bij jouw eigen wensen. 

Reageren

Voor vragen over de vacature kun je bellen met Nathalie Vermeeren (030 207 27 20). Bespreek je graag met ons jouw toekomstige carrière als adviseur? Solliciteer dan direct.  Stuur dan jouw profiel en motivatie naar nathalievermeeren@wielinq.nl. 

Wil jij op de hoogte blijven van meer vacatures? Volg dan onze LinkedIn pagina.

Meer lezen

Menu