contact | miloujansen@wielinq.nl | 0307670556
contact | miloujansen@wielinq.nl | +31 (0)30 767 0556

Wat we gedaan hebben

De rol waarin we vanuit Wielinq betrokken zijn verschilt per opgave, bij sommige klanten zijn we als interim manager eindverantwoordelijk, andere klanten vragen ons om een programma of project te leiden, en weer andere klanten doen het zelf en vragen ons op de achtergrond mee te denken. Ervaringen uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst, maar de hier opgenomen cases bieden een selectie van onze ervaring. Natuurlijk kunnen we u in contact brengen met onze opdrachtgevers, zodat u met hen kunt bespreken welke indruk we hebben achtergelaten.

Korte cases

Aansturing transparant en klantgericht maken ICT dienstverlening

We zijn verantwoordelijk geweest voor de aansturing van een van de grootste ICT dienstverleners binnen de Nederlandse overheid met als opdracht om de dienstverlening meer transparant en klantgericht te maken

Re-Transitie datacenters begeleid & Regie ingericht

Voor een marktleider in uitvaartverzorging hebben we de reeds uitbestede ICT dienstverlening ondergebracht bij een nieuwe leverancier en hebben we tevens de interne regie organisatie opnieuw ingericht. Daarnaast is het rekencentrum verhuisd, zijn er 1600 nieuwe werkplekken uitgerold en zijn 60 vestigingen gestandaardiseerd qua IT inrichting.

Financiële governance code

Als CFO van een ziekenhuis de financiële governance code ingevoerd.

Turn-around verzorgd als CFO

Als CFO van een grote MBO school waar een financiële crisis zich voordeed, een turn-around verzorgd en de school weer in de zwarte cijfers gebracht.

Nieuwe holding strategie

Als voorzitter van de Raad van Bestuur van een holding waarin een woningbouwcorporatie, verpleeghuizen en een thuiszorgorganisatie waren ondergebracht, na een mislukte fusie, een nieuwe strategie ontwikkelt en ingevoerd.

ICT organisatie ontworpen en ingericht

We hebben vanuit een fusie van 2 grote verzekeraars de interne ICT organisatie ontworpen en ingericht.

Definiëren en implementeren strategische heroriëntatie

Vanuit een interim CEO rol hebben we diverse, vanuit de overheid geprivatiseerde, adviesorganisaties en kennis instituten geholpen bij het definiëren en implementeren van een strategische heroriëntatie.

Roadmap uitbesteding ICT dienstverlening

Voor een mbo instelling hebben we een roadmap uitgestippeld voor de doorontwikkeling en uitbesteding van de ICT dienstverlening zodat tijd en ruimte kon worden vrijgemaakt voor digitale vernieuwing.

Trusted advisor

We zijn voor diverse organisaties vertrouwd adviseurs op boardroom niveau en begeleiden veranderings- en fusietrajecten.

Nieuw digitaal distributiekanaal

Voor een verzekeraar hebben we het programmamanagement op ons genomen bij de realisatie van hun nieuwe digitale distributiekanaal. Daarbij hebben we Agile / Scrum werken geïntroduceerd zodat iedere 2 weken nieuwe functionaliteit kan worden toegevoegd.

Digitaal concept in het buitenland

Bij een landelijk bekende internet start-up zijn we verantwoordelijke geweest voor het opzetten van het zelfde concept in het buitenland.

Trusted advisor onderwijs

Voor een hbo-instelling zijn we “trusted advisor” voor de IT staf om hen te helpen een grotere doelmatigheid met minder budget te bereiken en beter in te spelen op de vraag vanuit het onderwijs.

Bedrijfsvoering en ICT bij onderwijsinstelling

Bij één van de grotere onderwijsinstellingen zijn we tijdelijk verantwoordelijk geweest voor bedrijfsvoering en ICT. De ICT inrichting en –organisatie moest worden klaargemaakt voor de toekomst waarin studenten en medewerkers meer en meer digitaal werken. IT Outsourcing was daarbij een belangrijk instrument.

Strategie en selectie leverancier

Een fabriek van veiligheidsschoenen hebben we geholpen met bepalen van de strategie in de communicatie met dealers, en selectie van een leverancier voor het nieuw te ontwikkelen portaal.

Inrichten internetorganisatie

We hebben een grote uitvoeringsorganisatie van de overheid geholpen met het inrichten van hun internetorganisatie.

Pensioenuitvoerder

Herinrichten en saneren van de Office of te CIO met als doel een betere alignment met de business

Pensioenuitvoerder

Leidinggeven aan de IT functie, herformuleren van de strategie en IT Strategie, transformatie naar Agile werken met als doel meer slagkracht en wendbaarheid in een veranderende pensioenmarkt

Agentschap

Herinrichten IT Regie functie met als doel weer in control te komen richting de IT toeleveranciers

Verzekeraar

Opnieuw inrichten van de Online omgeving en een transitie naar Agile werken begeleid om via online marketing, markt- en datagedreven te kunnen inspelen op de wensen van de klanten.

Oncologisch Centrum

Bestuurlijke bijdrage aan de vorming van een nationaal kinderoncologisch centrum te Utrecht.

Software leverancier

Product ownership van een integrale pensioen oplossing en het uitlijnen van een product roadmap i.s.m. de grootste klanten (pensioenuitvoerders) 

Academie

Gastdocentschap “Sourcing”