contact | miloujansen@wielinq.nl | 0307670556
contact | miloujansen@wielinq.nl | +31 (0)30 767 0556

Realisatie herhuisvesting GVB

GVB verbindt Amsterdam en bevordert de bereikbaarheid, de leefbaarheid en mobiliteit van mensen in Amsterdam en omgeving. Zij stellen hun reizigers centraal en zijn daarbij kostenbewust.

Het aflopende huurcontract en de vernieuwing van de visie heeft geleid tot het heroverwegen van de huisvestingsstrategie voor het hoofdkantoor en het omarmen van principes uit Het Nieuwe Werken.

Na beoordeling van verschillende objecten is uiteindelijk de keus gemaakt om op de huidige locatie te blijven, maar dan op een beperkter vloeroppervlak (van 11.400 m2 naar ca. 6.400 m2). Deze vermindering van vloeroppervlakte wordt mogelijk gemaakt door een effici├źntere indeling, uithuizing van een aantal werkplekken en service ruimten en door de invoering van Activiteit Gerelateerd Werken.

In de nieuwe werkomgeving staat het verbinden van mensen centraal. Medewerkers komen graag naar kantoor, voelen zich thuis en staan open om informatie en kennis te delen. De vermindering van het vloeroppervlak draagt bij aan een verdere kostenreductie.

Het programma omvatte de realisatie van de herhuisvesting van het hoofdkantoor waaronder de bouwkundige aanpassingen, de nieuwe inrichting, de begeleiding van de medewerkers en hun leidinggevenden, de benodigde ICT voorzieningen en middelen en het programma- en project management.

Wielinq is gevraagd om dit programma namens GVB te leiden. Het programma is in 2015 conform het in 2014 opgestelde programmaplan naar tevredenheid opgeleverd.