contact | miloujansen@wielinq.nl | 0307670556
contact | miloujansen@wielinq.nl | +31 (0)30 767 0556

Ontwikkeling Internationale e-Commerce Strategie

Emma Safety Footwear is producent van werkschoenen en bestaat al meer dan 80 jaar. In haar bestaan is zij gegroeid van lokale producent van veiligheid schoenen tot internationale speler op het gebied van veiligheidsproducten.

De meest recente jaren kenmerken zich door het doorvoeren van ambitieuze groeiplannen en daarin vormt een internationaal e-commerce platform, gericht op consumenten, een belangrijk onderdeel. Voor Emma Safety Footwear is dit een interessante nieuwe fase aangezien ze tot nu toe alleen via het indirecte kanaal verkocht.

Om deze nieuwe fase zo goed mogelijk te beginnen is gekeken naar de mogelijke internationale markten waarop de eerste business-to-consumer transacties kunnen plaatsvinden, rekening houdend met lopende programma’s en de meest kansrijke product-marktcombinaties. Hierbij zijn inbedding in de organisatie, organische groei en diverse kanaalbelangen goed meegewogen.

Op basis van de businesscase is het bestaande platform gereed gemaakt voor directe verkoop aan consumenten en zorgt het uitvoeren van de online marketingstrategie voor de transacties. De volgende stap is het aansluiten bij bestaande lokale online aggregators en het verder groeien van de directe kanalen.

Wielinq is gevraagd de strategie te ontwikkelen en de implementatie te begeleiden. De eerste transacties zijn inmiddels succesvol afgerond.