contact | miloujansen@wielinq.nl | 0307670556
contact | miloujansen@wielinq.nl | +31 (0)30 767 0556

Masterclass: Innovatie van de zorg door digitaal leiderschap

Masterclass: Innovatie van de zorg door digitaal leiderschap
19 augustus 2016 Milou Jansen

Nieuwe tijden, nieuwe zorg is een veelgehoord motto. Digitalisering in die zorg plaatst zorgbestuurders voor allerlei dillema’s. Met andere woorden; op het gebied van digitaal leiderschap wordt steeds meer verwacht van de zorgbestuurder. Daarom organiseren wij een inspirerende masterclass met 4 boeiende colleges verzorgd door toonaangevende sprekers en samengesteld in nauw overleg met een aantal zorgbestuurders. De titel van de masterclass luidt:

Innovatie van de zorg door digitaal leiderschap
“Een masterclass voor bestuurders in de VVT-branche”

Deze masterclass vindt plaats op Universiteit Nyenrode te Breukelen op dinsdag 25 oktober 2016.

Het leiden van de digitale transitie van zorg en welzijn

Welke megatrends zijn van invloed op ons leven en wat betekent dat voor de zorg. In het bijzonder de trend ‘langer leven, eerder dood’ daagt zorgorganisaties uit na te denken over de uitgangspunten van de zorg. Anders gezegd; nieuwe tijden, nieuwe zorg. Maar ook de technologisering van de zorg plaatst zorgbestuurders voor allerlei dilemma’s. Ruud schetst de situatie van vandaag en morgen en waar de kansen liggen. Naast zijn visie op leiderschap geeft hij u ook handvatten voor transformatie.

Prof. Ruud Veltenaar MBA MPhil

De professional aan zet

De enigen die het echte verschil kunnen maken in de digitalisering van de zorg zijn de professionals. De arts, verpleegkundige en verzorgster. Veelal is de zorg nog aanbodgericht en is de echte transformatie naar vraaggerichte zorg een te grote stap. De ‘nieuwe’ professional, die denkt en handelt vanuit de cliënt, kan de zorg van binnenuit veranderen, waar nodig ondersteund door digitale hulpmiddelen.

Maar ook uw rol als professionele bestuurder verandert. Goed zijn in uw vak is niet meer voldoende. U wordt voortdurend uitgedaagd om uzelf opnieuw uit te vinden. Dit is een college over de professional en de persoonlijke strategieën om die uitdaging aan te gaan. Zijn college is mede gebaseerd op zijn meest recente boek ‘ik maak het verschil’.

Prof. dr. Frank Kwakman

Wat wordt er bestuurlijk van u verwacht op het gebied van digitaal leiderschap

Elk lid van de Raad van Bestuur vervult ook (voor een deel) de rol van Chief Information Officer (CIO). Om de organisatie te transformeren naar het nieuwe zorglandschap in het digitale tijdperk en de nieuwe netwerksamenleving wordt van u ook digitaal leiderschap verwacht. U heeft de regie over de inzet en ontwikkelingen van ICT binnen uw zorgorganisatie. De vraag daarbij is ‘wat u wel en wat u niet moet doen’ in die bestuurlijke rol. Op basis van een klein assessment wordt uw bestuurlijke rol in kaart gebracht en worden handvatten aangedragen om die rol te professionaliseren.

Dr. ing. Rob Poels

‘De Zodiac, het kraaiennest en de stuurman’

Er is al een taxibedrijf zonder taxi’s en een hotelbedrijf zonder hotels. Zorg zonder digitale hulpmiddelen is al ondenkbaar. Daarnaast bieden nieuwe technologische mogelijkheden kansen op andersoortige invulling van zorgvragen.

Hoe speelt uw zorginstelling daar op in? Is er zicht op welke ontwikkelingen op u afkomen? Is uw organisatie wendbaar genoeg om daar snel en flexibel op in te spelen? Cor Broekhuizen gaat samen met u in op deze vragen en voorziet u van praktische inzichten welke u de volgende dag kunt toepassen.

Cor Broekhuizen

Kosten en inschrijven 

De kosten voor het volgen van de masterclass bedragen € 950,- per inschrijving inclusief lunch en borrel. U kunt zich inschrijven door een e-mail te sturen naar Mei Ling Koning-Kan: meilingkoningkan@wielinq.nl