contact | miloujansen@wielinq.nl | 0307670556
contact | miloujansen@wielinq.nl | +31 (0)30 767 0556

Geslaagde plons sessie over artificial intelligence

Geslaagde plons sessie over artificial intelligence
12 december 2017 Huub van Mierlo

In 1997 won Deep Blue van Kasparov, in 2011 won IBM’s Watson de kennisquiz Jeopardy. Elon Musk waarschuwt dat AI kan leiden tot de derde wereldoorlog. Kurzweil voorspelt dat we rond 2035 artificial intelligence verbinden met onze hersenen. Hoewel de ontwikkeling al jarenlang gaande is, is het opeens volop in het nieuws: Artificial intelligence. Hoe gaan zelflerende computers zich verder ontwikkelen? Streven ze de mens in de nabije toekomst in alle opzichten voorbij? Wat zijn daar de gevolgen van?

Tijdens een plons-sessie op 28 november doken we samen met Omri de Boers van Datafountain in de wereld van artificial intelligence (AI) en gingen met elkaar in gesprek over de betekenis hiervan voor de toekomst. Hierbij stonden drie vragen centraal.

  • Waarom denk je dat het (on)mogelijk is voor een machine om daadwerkelijk intelligent te worden?
  • Hoe moeten, kunnen en willen we ons als mensen tot AI verhouden?
  • Als AI (super) intelligent wordt, wat gebeurt er dan met de samenleving, en met jou? 2040

De avond begon met muziek van het algoritme Emily Howel, en via het bestuderen van het brein en de computerchip, kwamen we uit bij o.a. een door AI opgericht “reservaat voor behoud van de mens” als toekomstbeeld voor 2040. De vraag is nu vooral hoe snel het zal gaan, want de consensus leek te zijn dat het gaat gebeuren: AI komt eraan.

Duik nog dieper in Artificial Intelligence

Wil je er meer over weten? Kijk eens naar dit filmpje voor meer materiaal over de nieuwste AI toepassingen. Of deze, als je liever een wat pessimistischere insteek zoekt. Benieuwd naar de ervaring van een AI als vriend? Maak dan je eigen Replika aan!

Veel huidige toepassingen maken gebruik van een deelgebied van AI: Machine Learning. Benieuwd naar hoe dat werkt? Bekijk dan deze prachtige site om in 5 minuten een van de basisconcepten in de vingers te krijgen.

Impressie plons sessie over artificial intelligence

De foto’s zijn gemaakt door Maaike Smelter (https://www.linkedin.com/in/mjsmelter/).

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*