contact | miloujansen@wielinq.nl | 0307670556
contact | miloujansen@wielinq.nl | +31 (0)30 767 0556

Minor Interdisciplinary Consultancy : Avans Hogeschool Breda meets Wielinq

Minor Interdisciplinary Consultancy : Avans Hogeschool Breda meets Wielinq
11 november 2016 Milou Jansen

avans

Afgelopen week kregen wij bezoek van 30 studenten van de Avans Hogeschool Breda die de minor Interdisciplinary Consultancy volgen. Ze kwamen een kijkje nemen in onze avans4keuken om te zien hoe wij bij Wielinq het consultancy vak uitoefenen. Wat een leuke enthousiaste en leergierige groep zeg! De studenten hadden korte presentaties voorbereid waarin ze ons mee namen in hun eigen projecten. Daarna werden er door Wielinq workshops en presentaties gehouden a.d.h.v. cases uit de praktijk. De onderwerpen die aan bod kwamen waren; de 3 rollen die je als adviseur kan hebben en het inrichten van een adviestraject.  avans2Er was volop interactie, er werden onderling ervaringen uitgewisseld en de studenten vertelden waar ze in de praktijk tegen aan liepen. John gaf daarna tips over de
do’s en dont’s in het consultancy vak. Aan het einde was er een debat waavans1arbij de winnende studenten met een boek naar huis gingen. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we nagepraat en hebben we deze leuke en energieke middag met z’n allen afgesloten.

 

Dit is wat de Avans studenten zeiden over deze middag.

Mijn naam is Wijnand van Gestel, student van de minor Interdisciplinary Consultancy aan de Avans Hogeschool in Breda. Op dinsdag 1 november hebben wij een bezoek gebracht aan Wielinq. Tijdens dit bezoek zijn wij in één dag volledig meegenomen in de consultancy wereld. Dit bezoek heeft mij als student veel herkenning en verduidelijking gebracht. Door dit bezoek is de theorie vanuit de opleiding meer gaan leven. Ook was het erg leuk om te horen dat de aanpakken die wij in onze opleiding geleerd krijgen ook daadwerkelijk worden gebruikt in de praktijk.

Doordat de medewerkers van Wielinq gewoon met beide benen op de grond stonden waren ze heel toegankelijk voor vragen. De medewerkers van Wielinq hebben ons enorm geïnspireerd met welke werkzaamheden ze doen en welke manier van aanpakken ze gebruiken. Ook was het ook erg leuk dat ze ons interactief de wereld van een consultant lieten ontdekken. Zo kregen wij een praktijkcases en hebben wij mee mogen denken over hoe wij dat als studenten zouden aanpakken. Hierna kregen wij te horen hoe Wielinq het daadwerkelijk heeft aangepakt. Mooi was het om te zien dat wij als studenten een zelfde manier van aanpak hadden bedacht. Naast de focus op wat een consultant allemaal doet, stond Wielinq ook met ons stil bij wat een opdrachtgever mag verwachten van een consultant. Door ons zelf te verplaatsen in de klant werd goed duidelijk gemaakt dat het erg belangrijk is dat je als consultant vooral slim moet meedenken en mee moet doen met de klant, in plaats van blind een advies te geven.

Door deze gastvrije dag bij Wielinq ben ik zeer gemotiveerd geraakt om mijn minor Interdisciplinary Consultancy succesvol aftegaan ronden en misschien wel zelf ooit als consultant aan het werk te gaan.

Avans student Brian de Liefde zegt; Op dinsdag 1 november ’16 ben ik met mijn medestudenten van de minor interdisciplinaire consultancy op Avans Hogeschool binnengestapt in de creatieve vestiging van Wielinq. Een zeer intuïtieve dag waar zowel wij de studenten als de medewerkers van Wielinq geïnspireerd raakten van elkaars ervaringen, projecten en manier van werken binnen het vak consultancy. Wielinq gaf een goede informatieve introductie over hun taken en opdrachten als adviesbureau, maar ook wat het vak als adviseur volgens hun inhoudt.

De ervaringen die de werknemers van Wielinq deelden met ons, vond ik heel interessant. Eén voorbeeld was de uitleg dat de verbintenis tussen de adviseur en de klant van groot belang is voor het succes van het project. Een goed samenspel van de verschillende expertises en de inleving in hoe de klant denkt maakt het beroep interessant en uitdagend.

Wielinq richt zich vooral op ICT-projecten en ik, als informatica student, voelde me snel thuis bij het horen van een aantal projecten die zij hebben uitgevoerd.

Door de interactieve workshops en de uitgebreide presentaties kreeg ik een sterkere band met het vak consultancy en de ICT-branche. Niet alleen ik, maar veel medestudenten van de minor hadden de dezelfde ervaring. Kortom deze dag heeft mij en mijn medestudenten zeker geïnspireerd om verdere stappen te zetten richting het vak consultancy!